Vitenskapelig foredrag på kulturkonferanse i Telemark

Fremlegg av paper på fagkonferanseStartSide_PowPoint_kopi
Tid for kulturforskning – tid i kulturforskning
HSN Bø, Telemark 26. – 27. januar 2017

Abstract
Moe, PJ:
Jules Verne, Telemark og tiden
Den franske forfatteren Jules Verne (1828-1905) skrev en rekke fortellinger der deler av handlingen foregår i Norge. Dette er ukjent for mange – sannsynligvis fordi lite av dette er oversatt til norsk. Hans litterære prosjekt gikk ut på å spre kunnskap gjennom engasjerende, illustrerte fantasireisebøker. Et særtrekk ved disse er at han veksler mellom roman- og sakprosasjangeren. I perioder lar han tiden stå stille i handlingen mens han legger inn lange sekvenser med faktainformasjon om kultur og geografi. (I romanen En reise til jorden indre, som tar utgangspunkt i Snorre Sturlasons Heimskringla tar han også leserne med på en av litteraturens første reiser tilbake i tid). Som hovedregel sammenfaller tidsperioden de enkelte fortellingene utspiller seg med det året forfatterens manuskript ble avsluttet.  Fortsett lesing

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s